skip to main content
PA NL EN
Caribisch Nederland
Home Actueel FIU-Nederland bezoekt FinCEN

FIU-Nederland bezoekt FinCEN

Afgelopen week is de FIU-Nederland op bezoek geweest bij het Financial Crime Enforcement Network (FinCEN). FinCEN, onze Amerikaanse tegenhanger, is zowel de Amerikaanse FIU als de AML/CFT toezichthouder in één.

Afgelopen week is de FIU-Nederland op bezoek geweest bij het Financial Crime Enforcement Network (FinCEN). FinCEN, onze Amerikaanse tegenhanger, is zowel de Amerikaanse FIU als de AML/CFT toezichthouder in één. Het werkbezoek stond in het teken van het delen van kennis en expertise en het versterken van de samenwerking. Tijdens dit bezoek hebben we veel gesproken met FinCEN en met een aantal van FinCEN’s vele partners in de strijd tegen witwassen, predicate offences en terrorismefinanciering.

We zijn van mening dat dit werkbezoek de banden tussen de VS en Nederland verder heeft versterkt. Deze goede samenwerking is van cruciaal belang om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme effectief te bestrijden. We kunnen niet wachten om de nieuwe inzichten die we hebben opgedaan in de praktijk te brengen.

Bedankt allemaal voor deze vier zeer waardevolle dagen!

@FinCEN @ Federal Bureau of Investigation (FBI) @Internal Revenue Service OFAC, TTFC, @ U.S. Department of Homeland Security, Office of Intelligence and Analysis, Private Sector Engagement @U.S. Department of the Treasury @ Bureau of Industry and Security-U.S. Department of Commerce @U.S. Department of Justice @The Washington Institute For Near East Policy @The World Bank

#financialintelligence #moneylaundering #fiu

Ook interessant

nieuws