skip to main content
PA NL EN
Home
Home Actueel

Actueel

   Transactieomschrijving voortaan verplicht

   October 24, 2023

   Het is vanaf 01-11-2023 niet meer mogelijk om zonder transactieomschrijving een ongebruikelijke transactie op basis van de subjectieve indicator te melden. U moet toelichten waar uw vermoeden van witwassen of financieren van terrorisme op is gebaseerd. Als het veld “opmerking” leeg is, wordt de melding geweigerd.

   Mensenhandel aanpakken met financial intelligence

   October 18, 2023

   Vandaag is het de Europese Dag tegen mensenhandel. Maartje* is strategisch analist en expert mensenhandel bij FIU-Nederland en vertelt hoe financial intelligence kan helpen in de strijd tegen deze vorm van uitbuiting.

   FIU-Nederland naar Colombia

   October 10, 2023

   ‘Narcoterrorisme vormt met intimidatie en grof geweld een bedreiging voor de vrijheid en veiligheid van ons allen in de wereld’, zei minister Yesilgöz onlangs tijdens een overleg met Zuid-Amerikaanse landen en de Caribische regio.

   De kracht van samen!

   September 15, 2023

   Dat was het thema van een tweedaags seminar op Curacao, georganiseerd door de vier FIU’s in het Koninkrijk. Samen een sterke vuist vormen tegen witwassen en ondermijning, dat was het voornaamste doel van dit seminar.

   Verbeterd meldformulier voor accountants

   September 5, 2023

   De meldergroep “Accountants” heeft een eigen, speciaal voor hun ontwikkeld meldformulier. Met dit meldformulier kunt u op een eenvoudige manier uw ongebruikelijke transacties bij FIU-Nederland melden. Van dit formulier hebben wij een verbeterde versie ontwikkeld, waarover wij u willen informeren.

   FIU-Nederland bezoekt FinCEN

   August 23, 2023

   Afgelopen week is de FIU-Nederland op bezoek geweest bij het Financial Crime Enforcement Network (FinCEN). FinCEN, onze Amerikaanse tegenhanger, is zowel de Amerikaanse FIU als de AML/CFT toezichthouder in één.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. Volgende