Nieuws

De afgelopen jaren zag de FIU-Nederland het aantal aan virtuele valuta gerelateerde meldingen van ongebruikelijke transacties in Nederland oplopen, waarbij het aantal daarmee verband houden

Sinds vrijdag 19 juli is de online consultatie gestart van de wijziging van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme BES (Wwft BES).

Indicatoren die helpen bij het identificeren van corruptie en het witwassen van de opbrengsten van corruptie

Belangrijke informatie
Met analyses van gemelde ongebruikelijke transacties legt de Financial Intelligence Unit – Nederland (FIU-Nederland) transacties en geldstromen bloot die te relateren zijn aan witwassen, financiering van terrorisme of onderliggende misdrijven. Het verrichten van onderzoek naar ontwikkelingen op het gebied van witwassen en financieren van terrorisme en de advisering ter verbetering van de methoden om witwassen en financiering van terrorisme te voorkomen en op te sporen behoren tot de kerntaken van de FIU-Nederland. In dat kader willen we de volgende informatie met u delen.

During the 26th Egmont Group Plenary meeting in The Hague, The Netherlands, the Heads of FIU (HoFIU) endorsed the Egmont Information Exchange Working Group's (IEWG) final report on FIU Tools and Practices for Investigating Laundering of the Proceeds of Corruption and its Public Summary.

In 2017 verklaarde de Financial Intelligence Unit Nederland (de FIU-Nederland) aan de hand van analyse en onderzoek 40.546 transacties met een totale waarde van bijna 6.7 m

Het begon met een technische analyse om financiële sporen van mensensmokkel vanuit de oorlogsgebieden in het Midden Oosten op te sporen.

Via onderstaande link stuur ik u het jaaroverzicht van de FIU-Nederland over 2016 toe. 

Met ingang van vandaag heeft het Servicepunt van de FIU-Nederland ruimere openingstijden gekregen. Wij zijn via +31 (0)88-6629500 bereikbaar van 7.00 tot 15.00.

De Nederlandse wetgeving en het beleid tegen witwassen en financieren van terrorisme voldoen aan internationaal overeengekomen regels.

Pages